Coronavirus (Covid-19):

10 Mobiel – Nixon – 12 augustus 2020
augustus 12, 2020
Huisartsen nog niet betaald door SZF
augustus 13, 2020
Show all

Coronavirus (Covid-19):

-President, echtgenote en minister Ramdin testen negatief
-Weer bijna honderd nieuwe gevallen Covid-19 in Suriname
Recordstijging in India, stijgende lijn in Duitsland zet door

President Chan Santokhi, zijn echtgenote Melissa en de minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken zijn niet besmet met het Covid-19 virus. Dit meldt de Communicatie Dienst Suriname (CDS) donderdag in een persbericht. Het staatshoofd, zijn echtgenote en de minister lieten zich testen, nadat uit Guyana het nieuws kwam dat de Guyanese minister van Buitenlandse Zaken positief is getest. President Santokhi, zijn echtgenote en minister Ramdin waren zaterdag en zondag in het buurland voor het bijwonen van de inauguratieplechtigheden van het Guyanese staatshoofd Irfaan Ali.

Er zijn woensdag, bij de dagelijkse update, 94 nieuwe bevestigde gevallen van Covid-19 gemeld. Er zijn 324 personen getest op het coronavirus. Het totaal aantal bevestigde besmettingen in Suriname staat op 2.653. Er mochten woensdag ook 77 patiënten weer naar huis, wat het aantal genezen verklaarde personen brengt op 1789. Het virus heeft tot nog toe 39 levens geëist. Het aantal actieve cases staat op 825. Er liggen vijftien patiënten op de Intensive Care Afdeling, terwijl 118 andere personen ook in het ziekenhuis liggen. De overige 692 actieve cases zijn in isolatie. Ook zitten 696 personen in overheidsquarantaine.

India maakt melding van ruim 67.000 nieuwe besmettingen. In de laatste twintig dagen werden vrijwel constant 50.000 nieuwe besmettingen gemeld. Daardoor is het totale aantal gevallen in razend tempo met 1 miljoen opgelopen naar zo’n 2,4 miljoen. In het land zijn tot dusver 46.000 coronapatiënten overleden. Alleen Mexico, de Verenigde Staten en Brazilië tellen meer sterfgevallen, terwijl de laatste twee landen ook meer besmettingen hebben vastgesteld. Ook in Duitsland steeg het aantal nieuwe besmettingen in de laatste weken wat sneller. In de laatste weken werden telkens honderden tot zo’n duizend nieuwe besmettingen gemeld. Vandaag is sprake van veertienhonderd nieuwe gevallen. Dat is het grootste aantal sinds 30 april.

Comments are closed.