Coronavirus (Covid-19):

Sportverslagen – 13 juli 2020
juli 13, 2020
Marinus Bee nieuwgekozen parlementsvoorzitter
juli 14, 2020
Show all

Coronavirus (Covid-19):

-Ruim 13 miljoen besmettingen wereldwijd
-Suriname nadert de 800 besmettingen; ruim tweederdedeel weer genezen
-Miljoenen kinderen wereldwijd verstoken van onderwijs door Coronacrisis
-Disneyland Hong Kong gaat weer dicht
-Rijken der aarde willen meer bijdragen

In een week tijd is het aantal coronabesmettingen wereldwijd met bijna 1 miljoen toegenomen naar 13.026.225, blijkt uit cijfers van de Johns Hopkins University. De meeste besmettingen zijn vastgesteld in de Verenigde Staten, Brazilië en India. Suriname telt 780 bevestigde gevallen, waarvan 236 actieve cases, van Covid-19. Ruim tweederdedeel (526 personen) van de positief geteste mensen, zijn inmiddels al weer genezen verklaard. Achttien patiënten hebben de ziekte niet overleefd. De WHO waarschuwde eerder op maandag dat het coronavirus nog veel erger kan worden. “Als ik eerlijk ben, dan gaan veel landen de verkeerde kant op”, zei WHO-hoofd Tedros Adhanom Grebreyesus. “En dan blijft het coronavirus publieke vijand nummer één.”

Bijna 10 miljoen kinderen keren mogelijk nooit meer naar school terug als gevolg van de coronapandemie, schrijft hulporganisatie Save the Children maandag. Vooral meisjes, kinderen in conflictgebieden, vluchtelingenkinderen en kinderen met een beperking zouden zwaar getroffen worden door het tijdelijk gestopte onderwijs.

Disneyland Hongkong gaat woensdag opnieuw dicht vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen in Hongkong. Het attractiepark was nog niet eens een maand open na een eerdere sluiting vanwege de pandemie.

Tientallen miljonairs en miljardairs van over de hele wereld hebben een brief ondertekend waarin ze hun overheden vragen om rijken zwaarder te belasten. Ze schrijven dat geld nu en de komende jaren hard nodig zal zijn door de coronacrisis, en dat ze overheden daarmee graag te hulp schieten.

Comments are closed.