10 Mobiel – Malaika Johns – 6 juli 2020
juli 6, 2020
DR-en RR-leden Brokopondo en Para beëdigd
juli 7, 2020
Show all

Coronavirus (Covid-19):

-Vijftiende persoon overleden aan Covid-19
Nieuwe Criteria voor ontslag Covid-patiënten
-Ruim de helft van positief geteste personen Suriname weer genezen verklaard
-Dodental Brazilië bereikt de 65.000; ‘Bolsonaro heeft symptomen coronavirus’
Quarantaine-beleid gewijzigd

Het quarantaine-beleid voor repatrianten is aangepast. Passagiers uit Nederland mogen na aankomst in Suriname thuis in zelfisolatie. Onder het aantal repatrianten uit Nederland bevond zich slechts een COVID-19 positief besmette persoon, aldus Cleopatra Jessurun, directeur van het Ministerie van Volksgezondheid

Directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid, over het aangepaste quarantainebeleid met betrekking tot de repatrianten uit Nederland.

De Covid-19 website is bijgesteld met het heengaan van een 15e persoon die was opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Het aantal actieve cases staat op 278. Meer dan de helft van personen die het longvirus hebben opgelopen zijn tot nog toe genezen; zo’n 321 personen, terwijl vijf liggen op de Intensive Care Unit (ICU). Er zitten op dit moment 441 personen in overheidsquarantaine.

De criteria voor het ontslaan van COVID-19 patiënten is aangepast, zei infectioloog Stephen Vreden maandag tijdens de reguliere persconferentie van het COVID Managementteam.  Ingaande dinsdag wordt er een nieuw beleid toegepast voor de corona patiënten die na behandeling genezen zijn verklaard en uit het ziekenhuis worden ontslagen. Ze verlaten het hospitaal na een week wanneer blijkt dat ze na ministens drie dagen geen ziekteverschijnselen meer vertonen. Eerder moesten mensen met milde klachten twee weken doorbrengen in het ziekenhuis. Sinds 12 juni wordt het ontslagbeleid aangepast aan de situatie zoals die zich presenteert, zegt Vreden.

Infectioloog Stephen Vreden, over het nieuw ontslagbeleid dat voor COVID-19 patiënten in de ziekenhuizen wordt gehanteerd.

Comments are closed.