Belastingdienst praat met bedrijvenorganisaties
juli 1, 2020
Man aangehouden voor verspreiden pikante beelden ex
juli 2, 2020
Show all

Coronavirus (Covid-19):

-President Bouterse en VHP-voorzitter Santokhi niet besmet met Covid-19
-NPS-voorzitter Rusland en DNA-voorzitter Brunswijk positief getest
Nieuw-Zeelandse gezondheidsminister stapt op na fouten in corona-aanpak
-Meer dan 60.000 sterfgevallen in Brazilië

President Desi Bouterse is negatief getest op Covid-19. Assembleevoorzitter Ronnie Brunswijk (ABOP) en NPS-voorzitter Gregory Rusland zijn wel besmet met het Coronavirus. VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi is evenals president Bouterse negatief getest. De vier politici werden getest, nadat dinsdagavond bleek dat collega Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur besmet is met het coronavirus. Ook NPS-ondervoorzitter Jerrel Pawiroredjo is positief getest.

Brunswijk en Somohardjo zijn in het ziekenhuis opgenomen. NPS-voorzitter Rusland, wiens echtgenote ook positief is getest, zit in thuisisolatie. De toestand van zowel Somohardjo, Brunswijk, Pawiroredjo als Rusland is stabiel.

Een Huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee, die voor donderdag op agenda stond, is verschoven naar maandag 6 juli. Het complete DNA-gebouw is inmiddels ontsmet.

In Brazilië blijft het aantal sterfgevallen flink toenemen. Woensdag zijn 1.016 overlijdens gemeld, aldus het ministerie van Gezondheid. Dit betekent dat het dodental in het land stijgt naar 60.610. Het aantal besmettingen is eveneens flink toegenomen. Er werden woensdag ook 45.482 personen positief getest op het coronavirus. Tot dusver bekend zijn in Brazilië 1.447.523 besmettingen vastgesteld.

Het aantal besmettingen met het coronavirus in Colombia is woensdag (lokale tijd) gestegen naar 102.009. Woensdag werd de grootste dagelijkse stijging in het aantal besmettingen in het land tot nu toe gemeten: 4.163. Van de meer dan honderdduizend besmettingen zijn bijna 55.000 actief, laten de gezondheidsdiensten weten. In totaal zijn 3.470 mensen in het land overleden aan de gevolgen van het virus.12u David Clark, de minister van Gezondheid in Nieuw-Zeeland, heeft dinsdag zijn ontslag ingediend om fouten die het ministerie heeft gemaakt in de corona-aanpak in het land. Zo mochten twee met corona besmette vrouwen hun verplichte quarantaine verlaten, daags nadat het land zich ‘coronavrij’ verklaarde. De minister kwam daarnaast in opspraak omdat hij tijdens de strenge lockdown twee keer een reis heeft gemaakt: zo nam hij zijn gezin mee op een vakantie naar het strand, en reed hij naar een mountainbikepark. “Het is mij duidelijk geworden dat het voortzetten van mijn functie afleidend is in de aanpak van COVID-19 door de overheid en de wereldwijde pandemie”, aldus Clark tijdens een persconferentie. Premier Jacinda Ardern zegt het eens te zijn met de beslissing van Clark.

Comments are closed.