Sportverslagen – 29 juni 2020
juni 29, 2020
10 Mobiel – Verginia Tevreden – 30 juni 2020
juni 30, 2020
Show all

Coronavirus (Covid-19):

-Suriname passeert grens vijfhonderd besmettingen
-Meer dan tweehonderd patiënten weer genezen
WHO-baas: Ergste moet nog komen

Suriname is maandag de grens van vijfhonderd bevestigde Covid-19 besmettingen gepasseerd. Er zijn nu 501 bevestigde gevallen van personen met het coronavirus. Ruim tweehonderd patiënten (217) zijn inmiddels ook weer genezen verklaard, terwijl dertien personen de longziekte niet hebben overleefd. Dit blijkt uit de cijfers op de Covid-19 website maandagavond. Er zijn op dit moment 271 actieve cases. Vier COVID-patiënten liggen op de Intensive Care-afdeling. Er zitten nog 341 personen in overheidsquarantaine.  

Wereldwijd staat het aantal bevestigde besmettingen met Covid-19 op ruim tien miljoen. Dat blijkt uit cijfers van het Johns Hopkins Institute in de Verenigde Staten. Ruim de helft daarvan, 5,2 miljoen personen, zijn inmiddels ook weer genezen verklaard, terwijl een half miljoen patiënten het longvirus niet hebben overleefd.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, de baas van de Wereldorganisatie (WHO), zei maandag tijdens een briefing dat de coronapandemie nog lang niet voorbij is. “De meeste mensen blijven vatbaar en het virus heeft nog veel speelruimte”, sprak hij. “We willen allemaal dat dit voorbij is. We willen allemaal doorgaan met ons leven. Maar de harde realiteit is dat dit nog lang niet voorbij is. Hoewel veel landen enige vooruitgang hebben geboekt, versnelt de pandemie eigenlijk. Het ergste moet nog komen.” Wereldwijd zijn er enkele landen waar het virus zich snel verspreidt. Zo wordt het zuiden van de Verenigde Staten momenteel hard getroffen en vreest Brazilië voor een tweede golf in de steden. Ook in onder meer India, Mexico en Zuid-Afrika slaat het virus nog hard om zich heen.

PAHO-directeur Clarissa Etienne zegt dinsdag tijdens een persconferentie dat de maatregelen die tot zover zijn gebruikt om de coronapandemie het hoofd te bieden, niet overboord gegooid moeten worden. Zij het door oververmoeidheid of onder politieke druk.

Volgens de PAHO-topvrouw moeten “we ons in vooral deze tijd laten leiden door data en niet door passie.”

Comments are closed.