Nieuwe regeerleiders willen inzicht financieel moeras
juni 25, 2020
Telethon in Nederland voor SU4SU
juni 25, 2020
Show all

Coronavirus (Covid-19):

-10de covid-19 dode
-Nog twaalf personen genezen verklaard in Suriname
-BOG registreert 38 nieuwe besmettingsgevallen
-Europese medicijnautoriteiten keuren eerste medicijn tegen COVID-19 goed
-Opnieuw meer dan 40.000 besmettingen waargenomen in Brazilië
-Recordstijging aantal nieuwe besmettingen India

Suriname telt nu tien personen die zijn overleden aan de gevolgen van het Coronavirus. Woensdagavond werd dit bekendgemaakt op de Covid-website. Er zijn woensdag ook twaalf personen genezen verklaard die positief waren getest op het Coronavirus. Het aantal besmettingsgevallen is met 38 toegenomen tot 357, waarvan 193 actieve cases. Er zitten nog 244 personen in overheidsquarantaine.

De Europese medicijnautoriteiten hebben virusremmer remdesivir onder voorwaarden als eerste medicijn tegen COVID-19 goedgekeurd. Dat meldt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen in Nederland donderdag. De Europese Commissie moet het advies wel overnemen voordat het medicijn in de Europese Unie gebruikt kan worden. Remdesivir kan bij overname van het advies voorgeschreven worden aan coronapatiënten die met een longontsteking in het ziekenhuis liggen en extra zuurstof nodig hebben. Coronapatiënten die met remdesivir behandeld worden, herstellen gemiddeld vier dagen eerder dan andere COVID-19-patiënten. Dit komt doordat dit medicijn, oorspronkelijk een middel tegen het ebolavirus, ervoor zorgt dat er minder nieuwe virusdeeltjes worden aangemaakt. Ook lijkt de kans op overlijden kleiner. De autoriteit meldt dat er momenteel voldoende informatie over bijwerkingen en risico’s van het gebruik door coronapatiënten is. De meest voorkomende bijwerkingen zijn een verhoogde concentratie enzymen in de lever, hoofdpijn, misselijkheid en uitslag. Omdat de voordelen echter zwaarder wegen, is besloten om onder voorwaarden het toedienen van het medicijn voor één jaar goed te keuren, stelt het CBG.

Het aantal waargenomen besmettingen in Brazilië is met 42.455 verder gestegen naar 1.188.631. Slechts op enkele andere dagen lag het aantal nieuw vastgestelde besmettingen hoger. Het dodental steeg met 1.185 naar 53.830. In heel Latijns-Amerika zijn inmiddels meer dan 100.000 doden, berichtte de WHO eerder vandaag.

India heeft vandaag bijna zestienduizend nieuwe besmettingen waargenomen: een dagrecord, aldus de Britse krant The Guardian. In de Indiase hoofdstad New Delhi zouden binnen één etmaal meer dan vierduizend ziektegevallen aan het licht zijn gekomen. Het dodental steeg met 465 naar 14.476. Het leger is ingezet om ziekenhuizen te ondersteunen. Binnen enkele weken moeten twintigduizend extra bedden beschikbaar zijn. In totaal zijn meer dan 456.000 personen in India besmet, het grootste aantal besmettingen na de Verenigde Staten, Brazilië en Rusland. Het werkelijke aantal is waarschijnlijk veel groter, denken de autoriteiten.

Comments are closed.