10 Mobiel – Ruben Del Prado – 10 juni 2020
juni 10, 2020
‘Bouterse in Paramaribo verslaan was niet het doel’
juni 11, 2020
Show all

Coronavirus (Covid-19):

-Aantal actieve gevallen naar 133 
-16 juni weer repatriatievlucht uit Nederland

Het aantal personen dat positief is getest op het Covid-19 virus is woensdag gekomen op 144, met zeven nieuwe positieve testen. Het aantal actieve cases staat op 133. Woensdag is door het Centraal Laboratorium van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) een epidemiologische missie uitgevoerd op plekken waar er positieven zijn gelokaliseerd. Er zijn 26 locaties in kaart gebracht, zegt Cleopatra Jessurun, directeur op het ministerie van Volksgezondheid.

Cleopatra Jessurun, directeur op het ministerie van Volksgezondheid. Van de 144 positief geteste personen, zijn er negen weer genezen verklaard. Twee personen hebben de longziekte niet overleefd. Er zitten op dit moment 241 personen in quarantaine.

Op de reguliere persconferentie werd woensdag ook bekend dat er op 16 juni weer gestrande ingezetenen in Nederland worden opgehaald met de SLM. Bij de terugvlucht naar Amsterdam op 17 Juni zullen in Suriname gestrande passagiers meereizen. Luciano Truideman, directeur op het ministerie van Buitenlandse Zaken, zei verder dat de SLM vrijdag naar Cali, Columbia, vliegt met in Suriname gestrande Columbianen.

BUZA-directeur Luciano Truideman woensdag op de Cocid-19 persconferentie.

Comments are closed.