Republic Bank doneert middelen aan Volksgezondheid
mei 6, 2020
Sportverslagen – 6 mei 2020
mei 6, 2020
Show all

Coronavirus (COVID-19):

-Meer dan 25.500 coronadoden in Frankrijk
-Vrij bewegen op Curaçao
-Viroloog Fauci mag van Trump toch getuigen over corona-aanpak
-RIVM meldt 36 nieuwe doden

Er zijn 27 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis in Nederland meldt het RIVM woensdag. Dat zijn minder nieuwe patiënten dan gisteren gemeld: toen waren het er 89. Het totaal aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen of opgenomen is geweest is 11.153. Het dodental als gevolg van het coronavirus is gestegen met 36, meldt het RIVM. Gisteren was dat 86. De patiënten zijn niet allemaal in het afgelopen etmaal overleden. In totaal zijn nu, voor zover bekend, 5204 mensen in Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat aantal ligt in werkelijkheid hoger, doordat alleen geteste patiënten worden meegerekend als ze overlijden aan de gevolgen van een besmetting. In totaal zijn er nu 41.319 besmettingsgevallen bekend; een aantal dat in werkelijkheid ook hoger ligt doordat lang niet iedereen getest wordt.

Curaçao gaat vrijdag 8 mei intern weer open. Dat meldde premier Eugene Rhuggenaath dinsdag op een persconferentie. Er zitten wel voorwaarden aan de versoepeling van de huidige maatregelen. Vanaf aanstaande vrijdag kan iedereen weer vrij bewegen tussen 06.00 uur en 21.00 uur, later op de avond en ’s nachts blijft de avondklok van kracht. Tot 20.00 uur mag er gezwommen en gesport worden. Ook mogen alle bedrijven weer open, mits die zich houden aan hygiëneregels en klanten ter plekke makkelijk afstand kunnen houden. De regels voor restaurants en ‘snèks’, supermarkten, bouwmarkten en begrafenisondernemers blijven van kracht. Zij mogen alleen mensen in een auto ontvangen, bijvoorbeeld om producten af te halen. Curaçao heeft tot nu toe zestien vastgestelde coronabesmettingen.

Het aantal Franse patiënten dat is overleden aan het coronavirus nam dinsdag toe met 330, de snelste stijging in bijna een week. Het totale aantal coronadoden in het land komt daarmee op 25.531. Het aantal patiënten op de intensive care blijft wel dalen, van bijna 3700 naar 3430 gisteren. Ook het aantal coronapatiënten dat op andere afdelingen in ziekenhuizen is opgenomen daalt al drie weken.

De Amerikaanse viroloog en topadviseur van president Trump, Anthony Fauci, mag van het Witte Huis toch getuigen over de aanpak van het coronavirus. Dat mag hij doen voor de Amerikaanse Senaat. Fauci mag van Trump nog steeds niet voor het Huis van Afgevaardigden verschijnen, omdat dat vol zou zitten met “Trump-haters”. De Democraten hebben op dit moment de meerderheid in het Huis. Een comité van het Huis van Afgevaardigden onderzoekt hoe de regering van Trump omgaat met de pandemie. Dat comité wilde Fauci horen, maar het Witte Huis staat dat nog steeds niet toe.

Comments are closed.