Coronavirus (Covid-19):

Van Trikt ook verdachte in zaak verdwenen kasreserve
mei 5, 2020
10 Mobiel – Cedric Van Samson – 5 mei 2020
mei 5, 2020
Show all

Coronavirus (Covid-19):

-Ruim 350 Surinaamse ingezetenen worden deze week gerepatrieerd
-In Suriname gestrande Cubanen vliegen terug naar huis
-Wereldwijd ruim 3,5 miljoen besmettingen; meer dan kwart miljoen doden
-Turkse president kondigt versoepeling maatregelen aan
-Finland schrapt nog meer maatregelen

Suriname haalt deze week rond de 350 ingezetenen die in het buitenland zijn gestrand teruggehaald. Het gaat om personen die zitten in Belém (Brazilië), Cuba, Curaçao en Nederland. Dat werd maandag duidelijk tijdens de persconferentie van het Covid-19 Management Team.

Woensdag 6 mei worden 56 ingezeten teruggehaald uit Belém, Brazilië. Donderdag 7 mei vliegt Fly Allways vanuit Havana, Cuba met twaalf mensen aan boord terug naar Suriname. De maatschappij vliegt naar Havana om in Suriname gestrande Cubanen te repatriëren. Op de vlucht naar Suriname zullen ook 38 ingezetenen worden opgehaald op Curaçao.

Donderdag komen ook dertien ingezeten vanuit Guyana naar Suriname. Vrijdag 8 mei vliegt de SLM vanuit Amsterdam naar Suriname met tussen de 220 en 240 ingezetenen aan boord. De eerste groep Surinaamse ingezeten die uit Nederland zijn teruggehaald, krijgen dinsdag de exit-screening. Het was maandag twee weken geleden dat ze zijn teruggekeerd.

Ondertussen gaan steeds meer landen, waar de situatie stabiel is, ertoe over de lockdown maatregelen te versoepelen. In Turkije mogen ouderen en kinderen over een week op bepaalde tijdstippen weer naar buiten. Ook winkelcentra en kappers mogen dan weer open. Ook is door president Erdogan aangekondigd dat universiteiten vanaf 15 juni heropenen.

Finland schrapt meer maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Zo mogen restaurants op 1 juni de deuren waarschijnlijk weer openen. Dan gaan ook openbare gebouwen als bibliotheken en sportcomplexen weer open, maakte de regering bekend.

De Finse regering laat de teugels vieren omdat het de goede kant op lijkt te gaan met de strijd tegen het virus. Dat heeft volgens officiële cijfers aan 240 mensen het leven gekost in het Noord-Europese land, waar 5327 besmettingen zijn vastgesteld.

Volgens de Johns Hopkins University (JHU) zijn er wereldwijd nu meer dan 250.000 mensen aan de gevolgen van het coronavirus overleden. De zwaarst getroffen landen zijn de Verenigde Staten (bijna 70.000), Italië (ruim 29.000), Verenigd Koninkrijk (bijna 29.000), Spanje (ruim 25.000) en Frankrijk (bijna 25.000). Het aantal bevestigde besmettingen met Covid-19 staat wereldwijd op ruim 3,5 miljoen. Ruim één miljoen mensen zijn ook weer genezen verklaard.

Comments are closed.