Coronacrisis van invloed op exploitatie kinderhuizen

Contactsporten in buitenlucht toegestaan onder strikte voorwaarden
oktober 27, 2020
Willem van Lierschool weer open
oktober 27, 2020
Show all

Coronacrisis van invloed op exploitatie kinderhuizen

Diaspora Surinamer doet grote schenking 

Ook kindertehuizen hebben te leiden onder de gevolgen van de coronacrises. De donateurs die voor het overgrote deel vanuit het bedrijfsleven komen hebben het door de coronapandemie erg moeilijk waardoor de donaties steeds minder worden of dat enkelen zelf helemaal niet meer kunnen doneren. Volgens een beheerder van kinderhuis Openpoort waar er op dit moment 40 kinderen worden opgevangen en Goentie Paladsing van kinderhuis Gaitrie is het steeds weer passen en meten om de maand rond te komen.

We spraken de beheerders van deze tehuizen bij de overhandiging van 2 checks die via doctor Chander Mahabier voor een bedrag van 250 euro per maand gedurende een jaar aan hen werden uitgereikt. De Donatie is afkomstig van de heer en mevrouw Kries en Sonja Panday die zelf afkomstig zijn uit Nickerie en nu zeer succesvol in de vastgoed branche in Nederland opereren. Ook de kinderafdeling van het MMC heeft een donatie van 1000 euro per maand ontvangen die ook een jaar lang zal worden verstrekt. Volgens Mahabier die  zich in Nederland inzet voor hulp aan instanties in zijn geboortedistrict is het voorbeelden waardig gedrag van de diaspora Nickeriaan en dat ook door andere Surinamers in Nederland mag worden overgenomen .

Beheerders van de tehuizen bij de overhandiging van 2 checks die via doctor Chander Mahabier voor een bedrag van 250 euro per maand gedurende een jaar aan hen werden uitgereikt.

Comments are closed.