10 Mobiel – Renzo Tjon A Joe – 6 maart 2020
maart 6, 2020
Paar honderd mensen bij protest op Kerkplein
maart 6, 2020
Show all

Corona-virus:

-Surinaamse volleyballers verplicht thuis na bezoek aan Frans-Guyana

-Competitie per direct voor twee weken stilgelegd

-Suriname voorbereid; Alle maatregelen getroffen om Covid-19 te bedwingen

-Eerste Nederlander (86) overleden aan gevolgen coronavirus

-Ruim 51.000 coronapatiënten weer genezen

Spelers, coaches en begeleiders van de U-23 volleybalselectie bij zowel de dames als de heren, moeten de komende twee weken thuisblijven in verband met het Coronavirus. Dit bevestigt de voorzitter van de volleybalbond Lionel Blokland. De groep was vorig weekeinde in Cayenne, Frans-Guyana, voor het spelen van wedstrijden. Woensdag werd bekend dat in St. Laurent vijf personen positief zijn getest op Covid-19, zoals het virus heet. Hoewel de Surinaamse delegatie in Cayenne was en niemand ziek is, is na overleg met het BOG deze maatregel genomen, zegt Blokland.

Ook is besloten de competitie voor twee weken stil te leggen. De wedstrijden worden op 18 maart hervat.

Minister Antoine Elias zei donderdag in De Nationale Assemblee dat Suriname goed is voorbereid op een eventuele uitbraak van het Coronavirus type Covid-19. De bewindsman ging in op vragen van parlementariers. Er is inmiddels een ‘hotline’ ingesteld op het nummer 178, waar personen met griepverschijnselen zich kunnen melden. Verder verstuurt het BOG in samenwerking met Telesur ook informatie via sms-berichten.

In de grensplaats Albina was er donderdag sprake van enige paniek, nadat woensdag bekend werd dat vijf personen in St. Laurent (Frans-Guyana) positief zijn getest op het Coronavirus. Inmiddels zijn de nodige maatregelen getroffen, waaronder strenge grenscontrole. Er is ook een roadblock opgezet, waar personen die uit Albina komen worden getest op besmetting met het Coronavirus. Van het sluiten van de grens is er nog geen sprake, zei minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken. 

Wereldwijd zijn meer dan de helft van de mensen die besmet is geraakt met het coronavirus inmiddels weer genezen. Dat blijkt uit cijfers van de Johns Hopkins University, die het aantal patiënten nauwgezet monitort. Van de 94.250 besmettingen wereldwijd zijn 51.026 mensen weer hersteld. Van de besmette personen is wereldwijd tot nog toe 3,4 procent omgekomen, zo heeft de Wereldgezondheidsorganisatie becijferd. Het gaat om ruim 3200 doden, van wie bijna 2900 in de Chinese provincie Hubei. Het werkelijke sterftepercentage kan lager liggen, als mensen met milde verschijnselen zich niet melden en dus buiten beeld blijven. Ouderen en mensen met bepaalde chronische ziekten zijn het kwetsbaarst.

Vrijdag is voor het eerst iemand in Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het gaat om een 86-jarige man. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland is gestegen van 82 naar 128.

Comments are closed.