Controversiële maatregel rond afschaffing subsidie babyvoeding naar alle waarschijnlijke teruggedraaid

Vaste commissie justitie in DNA voert discussies over constitutioneel hof
april 9, 2014
Vandaag in het Verleden
april 10, 2014
Show all

Controversiële maatregel rond afschaffing subsidie babyvoeding naar alle waarschijnlijke teruggedraaid

De Raad van ministers gaat de maatregel, om de subsidie op babyvoeding in blik af te schaffen, naar alle waarschijnlijkheid terugdraaien. Volgens bronnen binnen de regering gebeurt dit onder druk van vooral de coalitie fractie in de nationale assemblee.

Dinsdag uitten verschillende parlementariërs hun onbegrip over de maatregel en maken zich vooral zorgen over de uitwerking die deze mogelijk kan hebben op de gezondheid van zuigelingen. De regering kondigde onlangs aan dat de jarenlange subsidie op de babyvoeding in blik, die via de consultatiebureaus van de Regionale Gezondheidsdienst wordt verkocht, binnen drie maanden wordt afgebouwd.

Deze maatregel zou bedoeld zijn om op de uitgaven van de staat te besnoeien want de overheid is elke maand miljoenen SRD’s kwijt aan de subsidie van babymelk. Twee weken geleden ging de gedeeltelijke afbouw van de subsidie reeds in waardoor een blik babyvoeding bij de consultatiebureaus ging van SRD 4.75 naar 9.50 per blik. Na de totale stopzetting van de subsidie per 1 juli gaat een blik via de RGD 13.45 kosten.De subsidie op babymelk is jaren geleden ingesteld om vooral ouders uit financieel zwakke gezinnen in staat te stellen hun kinderen tussen nul en twee jaar gezond te voeden.

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.