Controlepost Back track eind maart een feit

Dagbladen overzicht – 17 januari 2019
januari 17, 2019
Duurzame verwerking medicinale planten als groei voor onze schatkist
januari 17, 2019
Show all

Controlepost Back track eind maart een feit

Post Burnside word geëvalueerd

De politie, douane en militaire politie zullen uiterlijk in maart dit jaar permanent aanwezig zijn op het Corantijnstrand bij de zogenoemde ‘Backtrack’ route. Al enige tijd staat er een container die als huisvesting moet dienen. Ook was er al een aanvang gemaakt met de bouw van een aanmeerstijger. Die werkzaamheden staan intussen stil. Diverse ministers hebben de wens aangeven tenminste een controlepost neer te zetten bij de illegale oversteekplek naar Guyana, die nog altijd wordt gedoogd. Volgens Minister Stuart Getrouw van Justitie en politie is het plan weer opgepakt. Samen met de private sector wordt gewerkt aan huisvesting voor de verschillende diensten.

Ook voor de controlepost Burnside in Coronie zijn er plannen. Deze post, waar al het goederen- en personenverkeer richting Paramaribo wordt gecontroleerd, is vaker het onderwerp van gesprek geweest bij onderschepping van contrabande of illegale personen. Burnside wordt onder een vergrootglas geplaatst, zegt Getrouw.

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie. De bewindsman heeft de vorige week een uitgebreide werkbespreking over deze onderwerpen gehad met de regiocommandant West, Retitia Forster.

Comments are closed.