Contractors SMS plannen actie

HI wil meer betrokkenheid samenleving bij controle valutaprijzen
december 22, 2016
Voertuigen over de kop op de Oost-Westverbinding
december 22, 2016
Show all

Contractors SMS plannen actie

De contractors van de Scheepvaart Maatschappij Suriname (SMS) willen vrijdag overgaan tot het voeren van actie indien de overheid hen niet uitbetaald. Zij vallen onder de afdeling SMS Binnenland Vaardienst.Ruim 100 contractors wachten al negen maanden op hun geld.

Stefanus Ligorie, woordvoerder en leider van die groep, zegt aan Starnieuws dat ze eerder een petitie hebben aangeboden aan de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Andy Rusland. Daarna zijn er gesprekken geweest met de bewindsman. De groep had toen duidelijk gesteld dat zij hun gelden voor de feestdagen willen ontvangen, zodat zij die met hun familie kunnen doorbrengen. Tot vandaag is er niets van de storting te melden.

Ligorie zegt dat zij een spoedberaad hebben gehad met het hoofd van de afdeling waaronder de groep valt. Marie Amirkhan heeft aangegeven dat de gelden nog niet vrijgemaakt zijn. Het ministerie van Financiën heeft de stukken wel opgevraagd. De contractors hebben nu een deadline van vrijdag 18.00 uur en indien het geld niet overgemaakt wordt, zullen zij overgaan tot actie.

De actie zal niet mooi zijn, stelt de leider. “We gaan bivakkeren op het Onafhankelijkheidsplein met onze gezinnen. Met potten en pannen, kleren en matrassen. Met alles wat we nodig hebben om daar te verblijven. Hij hoopt dat de overheid overgaat tot de uitbetaling, zodat iedereen ermee gediend kan zijn. Starnws

Comments are closed.