Conservation International Suriname: “Verkoop Natuurpark nooit besproken en niet mogelijk”

Dagbladen overzicht – 12 mei 2020
mei 12, 2020
Erwin Linga was verwijten NDP meer dan zat
mei 12, 2020
Show all

Conservation International Suriname: “Verkoop Natuurpark nooit besproken en niet mogelijk”

Er is in 2019 niet gesproken over de verkoop van het Centraal Suriname Natuurreservaat. Dit zegt John Goedschalk, de directeur van Conservation International Suriname (CIS), in reactie op de commotie die is ontstaan over een mogelijk ophanden zijnde verkoop van Suriname ’s grootste natuurreservaat. In het zogenoemde ‘dossier-Hoefdraad’ wordt het natuurpark genoemd in de contacten met Clairfield en een Amerikaanse entrepreneur. Goedschalk legt uit dat een verkoop volgens de Surinaamse wet niet eens mogelijk is.

Tijdens een stakeholdersmeeting in 2019, in het kader van een project van Suriname in samenwerking met de IDB, werd gekeken naar eventuele mogelijkheden om geld te verdienen met het Centraal Suriname Natuurreservaat. Van geheimzinnigheid is volgens Goedschalk dan ook geen sprake.

De directeur van Conservation International Suriname is een voorstander van het idee om waarde toe te kennen aan het bos. Vervolgens moet er worden gezocht naar duurzame modellen om die waarde om te zetten in duurzame ontwikkeling.

John Goedschalk, directeur van Conservation International Suriname. Eerder heeft de regering via haar persorgaan, het NII, laten weten dat de verkoop van het Centraal Suriname Natuurreservaat niet aan de orde is noch zou zijn geweest.

Comments are closed.