Suriname’s wereldrecordhouder hoogste 1-wieler in het land
oktober 18, 2019
Info 10 – Tanya Frijmersum en Hendrik Powdar over openwater event 25 nov – 18 oktober 2019
oktober 18, 2019
Show all

Conceptwet Grondenrechten naar DNA

De conceptwet ‘Grondenrechten’ heeft via de president zijn weg gevonden naar De Nationale Assemblee. De speciaal ingestelde werkgroep, die het concept heeft voorbereid, hoopt dat de wet spoedig in behandeling wordt genomen. Volgens commissievoorzitter Wensley Misidjan biedt deze conceptwet genoeg zekerheid om voortaan een beter grondenrechten-beleid te voeren.

Er is ruim drie jaar gesleuteld aan de wet, die de grondenrechten van inheemsen en tribale volken in Suriname moet regelen. Op wat bezwaren na, bijvoorbeeld over vaststelling van grenzen waarbinnen sommige stammen economische activiteiten mogen uitvoeren, zijn betrokken partijen redelijk tevreden over het wetsontwerp. Inmiddels heeft de werkgroep ‘Grondenrechten ‘een presentatie gehouden voor De Nationale Assemblee.

Andermaal commissievoorzitter Wensley Misidjan. Eénmaal onder de hamer, zal de conceptwet Grondenrechten een eind brengen aan wettelijke handvatten, die een gericht en duurzaam grondenrechtenbeleid tot nog toe, haast onmogelijk heeft gemaakt.

Comments are closed.