Concacaf en FIFA verschuiven WK kwalificaties naar maart 2021

Advocaten Hoefdraad niet verplicht mee te werken aan zijn aanhouding
september 9, 2020
Financiële maatregelen nu al te zwaar voor de samenleving zegt Ronnie Asabina
september 10, 2020
Show all

Concacaf en FIFA verschuiven WK kwalificaties naar maart 2021

De Concacaf en Wereldvoetbalbond FIFA zijn het eens geworden dat de Concacaf WK-kwalificaties voor 2022 in Qatar niet meer in oktober en november worden gespeeld. Ze worden verschoven naar maart 2021. Radio 10 vroeg John Krishnadath, voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) naar wat de verschuiving betekent voor onze nationale voetbalselectie.

Natio was reeds in voorbereiding op de kwalificatiewedstrijden. Het team is vorige week gestart met een trainingskamp. Deze wordt nu afgebroken.   

Het nationaal voetbalteam blijft weliswaar in training. Dit gebeurt op het terrein van het Owru Cul Sportcentrum. De spelers die gezamenlijk verbleven in de ruimtes van het Emile de la Fuente Sportcomplex mogen naar huis. De SVB-voorzitter geeft aan dat ze elk de verantwoordelijkheid dragen om zich te houden aan de COVID-19 Protocollen.

SVB-voorzitter John Krishnadath. De speeldata van de CONCACAF-kwalificatiewedstrijden zijn verschoven naar maart 2021. Bondscoach Dean Gorre vertrok vorige week naar Nederland om er alle zaken te regelen rond het aantreden van de zogeheten ‘Diaspora spelers’ bij Natio. Hij gaat nu uitkijken naar mogelijkheden om het Surinaams team in oktober naar Nederland te krijgen voor een trainingskamp.

Comments are closed.