Complete top van Drilling bij Staatsolie op non actief

Duiker onlast uit directie funktie EBS
augustus 27, 2015
BBGO-voorzitter Wouden: “Dag der Gepensioneerden krijgt bijzonderheid dit jaar”
augustus 27, 2015
Show all

Complete top van Drilling bij Staatsolie op non actief

De complete top van de Drilling bij Staatsolie is woensdag op non actief geplaatst door algemeen directeur Rudolf Elias. Starnieuws verneemt dat het gaat om manager Prediep Goerdajal, twee afdelingshoofden Johan Ramadhin, Anandkoemar Autar en twee medewerkers. Er zal een onderzoek plaatsvinden naar afpersing en malversaties.

Minister Regillio Dodson, die afkomstig is van Staatsolie, had Elias al informeel meegedeeld dat hij orde op zaken moet stellen. Dit bevestigt hij tegenover Starnieuws. Hij bracht de vorige week een informeel bezoek aan Staatsolie en heeft een lijst van zaken doorgegeven die dringend in orde moeten worden gemaakt. De bewindsman weet dat er in het bedrijf zaken mis zijn en heeft aangekondigd het mes erin te zetten. Net zoals bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft Dodson aangegeven dat ook bij Staatsolie orde op zaken gesteld moet worden.

Op grote schaal zouden drilling contractors afgeperst worden, terwijl bedrijfsmiddelen oneigenlijk gebruikt worden. Contractors zouden in dienst worden genomen om voor Staatsolie te werken, maar ze werden ingezet om privé bouwwerkzaamheden voor de afdelingshoofden te verrichten of op de kostgrondjes van de manager te werken. Bouwmaterialen werden op Staatsolie budget gekocht waarmee huizen en pakhuizen van de afdelingshoofden zijn gebouwd. Hiertegen is er niet opgetreden.

Minister Dodson heeft aangegeven dat oneigenlijke praktijken onmiddellijk stopgezet moeten worden. “De beerput gaat binnenkort veel groter open en met de lage olieprijs zullen harde maatregelen komen richting Staatsolie. Het inkoopbeleid van Staatsolie en de vele oneigenlijke zaken zullen hard aangepakt worden. Er is heel veel verspilling en heel veel mis”, zegt de bewindsman.

Comments are closed.