Commissievoorzitter Sardjoe beantwoordt geen vragen over ALCOA-kwestie

Position 125 presenteert Campuran
juli 31, 2018
Essed en Kanhai lijnrecht tegenover elkaar na repliek OM
augustus 1, 2018
Show all

Commissievoorzitter Sardjoe beantwoordt geen vragen over ALCOA-kwestie

Verwijst naar president Desi Bouterse voor nadere informatie

NH-minister Dodson zegt formeel niets van ontmanteling af te weten

 

 

Dilip Sardjoe, voorzitter van de presidentiele commissie die onderhandelt met Alcoa, houdt zijn lippen stijf op elkaar over de kwestie. Op vragen van Radio 10 en het STVS-journaal, maandag bij het kabinet van de vicepresident, verwijst hij ietwat geïrriteerd naar president Desi Bouterse. Het afgelopen weekend heeft de commissie op het Nederlandse eiland Aruba onderhandeld met een delegatie van de Amerikaanse multinational. Sardjoe weigerde in te gaan op de kritiek dat Suriname er slecht vanaf komt.

Vorige week maakte Radio 10 al melding van de onderhandelingen op Aruba. Aan minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen werd toen de vraag gesteld, of De Nationale Assemblee omstandig zou worden geïnformeerd over het Surinaamse standpunt met betrekking tot de ontmanteling van de raffinaderij.

Voor aanvang van de Raad van Ministers maandag zei Dodson dat tegen alle beweringen in, president Desi Bouterse, het parlement niet buitenspel heeft gezet. De bewindsman zegt dat voorafgaand aan de openbare vergadering later vandaag, het staatshoofd een nette brief over de Alcoa-kwestie naar het college heeft gestuurd.

Dodson zegt dat hij formeel alleen op de hoogte is van de sluiting van het zwembad in het stafdorp in Paranam. Over sloopwerkzaamheden bij de raffinaderij in Paranam is de bewindsman officieel niet geïnformeerd.

Andermaal NH-minister Regillio Dodson. In het parlement kan het er dinsdag spannend aan toegaan, daar met name de oppositie er niet over te spreken is dat de regering de multinational praktisch een vrijbrief heeft aangereikt in deze kwestie.

Comments are closed.