Commissievergadering legt omissies Dalian 4 lening bloot

Creatief zijn in crisistijd
december 10, 2016
90 seconden 10 december 2016 – 20 jaar Radio 10!
december 10, 2016
Show all

Commissievergadering legt omissies Dalian 4 lening bloot

Tijdens de commissievergadering van vorige week werden tal van vragen gesteld over de lening van 235 miljoen US dollar van China aan Suriname. Enkele commissieleden plaatsten vraagtekens bij de werkelijke bedoelingen van de regering met de lening. De minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, heeft verzekerd dat de gelden uitsluitend gebruikt worden ter financiering van het Dalian 4 asfalteringsproject.

Dit vormt echter nog geen geruststelling voor in ieder geval de oppositie in het parlement.

Gisteren is wederom gehamerd op voor hen belangrijke omissies in het rapport vanuit Financiën. Het is onduidelijk welke en hoeveel wegen geasfalteerd zullen worden. In de beoogde overeenkomst staat slechts aangegeven het aantal te asfalteren kilometers.

 

U hoorde aan het begin NDP-parlementslid Jennifer Vreedzam die verder in het geluidsfragment haar collega-assembleeleden opriep minder te ageren tegen de leningen en meer te doen ten behoeve van de economische ontwikkeling van Suriname.

De regering heeft in De Nationale Assemblee het verzoek ingediend voor goedkeuring van een machtigingswet. Hierdoor kan het Kabinet Bouterse-Adhin de lening met China sluiten. Het leningenplafond dreigt zo overschreden te worden. Zolang het niet is opgetrokken, is de uitdrukkelijke toestemming van Suriname ’s hoogste college van staat vereist voor elke nieuwe leningsovereenkomst.

Comments are closed.