Commissie moet samenwerking Abop en Seeka bekijken

Start heren hoofdklasse basketbalcompetitie zondag
januari 10, 2019
Nog geen aanhouding na vondst 2300 kilo coke
januari 10, 2019
Show all

Commissie moet samenwerking Abop en Seeka bekijken

BEP staat niet te springen om A-Combinatie in ere te herstellen

 

Abop en Seeka hebben nog altijd de intentie weer met elkaar samen te werken. Dit zegt Marinus Bee, de waarnemend fractieleider van Abop aan Radio 10. In oktober vorig jaar tekenden de voorzitters van beide politieke partijen, Ronnie Brunswijk en Paul Abena, daartoe een intentieverklaring in de marge van de liba krutu. Een commissie, met vertegenwoordigers van beide partijen, wordt binnenkort ingesteld en gaat de mogelijkheden voor samenwerking concreet bekijken.

Bee zegt dat er nog geen uitnodiging is gegaan richting de voormalige partner in A-Combinatie-verband, de BEP. Of dat gebeurt, hangt af van de voorstellen van de gezamenlijke commissie.

Ronnie Asabina, vorig jaar gekozen tot voorzitter van de BEP, zegt dat zijn partij niet staat te springen om een uitnodiging. De A-Combinatie heeft het vertrouwen van haar achterban in het binnenland beschaamd, zegt hij. Dat mag niet nog een keer gebeuren.

Of de BEP ingaat op een eventuele uitnodiging in de nabije toekomst, kan Asabina niet zeggen. De partij houdt er rekening mee alleen de verkiezingen in te gaan. De opdracht van de achterban aan het nieuwe bestuur is duidelijk, zegt Asabina.

Ronnie Asabina, de voorzitter van de BEP. En daarvoor Marinus Bee van Abop. Wij spraken hen vorige week naar aanleiding van de Nieuwjaarsrede van president Bouterse. Bij de verkiezingen in 2005 haalde A-Combinatie, bestaande uit Abop, BEP en Seeka vijf zetels. Er werd een regering gevormd met het Nieuw Front. In 2010 werden er zelfs zeven zetels in de wacht gesleept. A-Combinatie besloot in zee te gaan met de Mega Combinatie onder leiding van Desi Bouterse. In april 2012 hield A-Combinatie in principe op te bestaan. De BEP weigerde mee te werken aan de Amnestiewet. Bij de daaropvolgende reshuffeling van de regering, werden de BEP-ministers door president Bouterse bedankt. Uiteindelijk bleven de BEP-parlementariërs Diana Pokie en Waldie Adjaiso in de coalitie.

Comments are closed.