Commissie moet cultureel erfgoed beschermen

Markten dit weekeinde dicht voor jaarlijkse onderhoudsbeurt
januari 24, 2014
Ministerie Onderwijs stelt Commissie Illegale Uitvoer Cultuur goederen in
januari 24, 2014
Show all

Commissie moet cultureel erfgoed beschermen

Surinaams cultureel erfgoed wordt ernstig bedreigd door het feit dat er onvoldoende besef is van de waarde van het culturele erfgoed en de afwezigheid van de toepasselijke wetten. Om deze situatie te veranderen heeft de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov), Ashwin Adhin, donderdag een commissie ingesteld die verantwoordelijk is voor het behoud van Suriname’s cultureel erfgoed op eigen bodem, zegt de Minov-voorlichting.

De commissie wordt voorgezeten door een vertegenwoordiger van het Minov en zal aan de Minov-minister rapporteren. Afgevaardigden van de ministeries die onder meer verantwoordelijk zijn voor de culturele aangelegenheden, handhaving van de verordening van 7 Februari 1952 en internationale betrekkingen, hebben zitting in de groep.

De voorlichting van Minov geeft aan dat de wet die toen in werking trad, sindsdien nooit is aangepast en niet voldoet aan de huidige internationale inzichten ten aanzien van het tegengaan van illegale handel en uitvoer van cultuurgoederen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.