Commissaris Hussain Ali-Mathoera stopt bij politie en kiest politieke carrière

NSK gaat definitief onder vleugels NDP verkiezingen in
maart 21, 2015
NDP en VHP Nickerie presenteren DNA kandidaten
maart 21, 2015
Show all

Commissaris Hussain Ali-Mathoera stopt bij politie en kiest politieke carrière

Politie Commissaris, Krishna Hussainali-Mathoera, gaat op eigen verzoek met onmiddelijke ingang met verlof en aansluitend daarop met pensioen. Volgens Mathoera, die er 34 dienstjaren op heeft  zitten, is haar vertrek uit de politiedienst ingegeven, door haar politieke ambities.

Zij wordt de komende verkiezingen namens de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, DNA kandidaat in Wanica. Dit maakte zijn in een gisteren naar de pers verstuurde verklaring bekend.

De verklaring luid verder alsvolgt: “Door deze keuze zou mijn strikte objectiviteit en onpartijdigheid, welke aspecten zijn van de beroepsethiek van een ambtenaar van politie, onder druk komen te staan, bij mijn verdere functionering als commissaris van politie en lid van de korpsleiding”.

“Op grond hiervan heb ik onmiddellijk verlof opgenomen en zal ik aan het bevoegd gezag vragen mij te ontheffen uit de actieve politiedienst. Ik ben een ieder zeer erkentelijk voor de bijzonder mooie loopbaan binnen het Korps Politie Suriname, die me in elk  opzicht heeft verrijkt”, stelt Hussein Ali-Mathoera tot slot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.