Comité komt RK bisdom ‘tegemoet’

Jarige Naks geeft Surinaamse iconen kalender uit    
november 9, 2017
2e Chinese filmfestival met gratis entree in TBL
november 9, 2017
Show all

Comité komt RK bisdom ‘tegemoet’

Het Comité Nabestaanden en Slachtoffers Politiek Geweld heeft besloten om de nationale conferentie over dialoog en verzoening niet meer aan de vooravond van de herdenking van de 8-decembermoorden te houden. Om het RK-Bisdom “tegemoet te komen”, is besloten om die een dag daarna, op 9 december, te houden.

Dit is in het weekend schriftelijk medegedeeld aan het bisdom. Comité-voorzitter Humphry Jeroe kijkt uit naar een reactie hierop. Het bisdom had eerder in een verklaring laten weten dat ze niet zal participeren aan de conferentie die voor 6 december, aan de vooravond van de herdenking van de decembermoorden, gepland stond. Het vindt namelijk dat dit “getuigt van een gebrek aan respect voor de slachtoffers van 8 december 1982 en hun nabestaanden”.

Door de datum te wijzigen, verwacht Jeroe dat het bisdom zijn zienswijze aanpast. “Als je er moeite mee hebt dat het aan de vooravond wordt gehouden, dan verschuiven we dat en kijken we of je nu wel zal meedoen”, beargumenteert hij. Maar ongeacht wat de reactie van de kerkelijke organisatie mag zijn, de conferentie gaat hoe dan ook door. Het comité heeft woensdagmorgen een persconferentie belegd waarin onder andere dit punt aan de orde is gekomen.

Comments are closed.