COL houdt spoedbijeenkomst over protestmanifestatie

Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) vandaag ontvangen door president Desi Bouterse
mei 10, 2016
Japanners eisen compensatie om atoomtesten VS in 1954
mei 10, 2016
Show all

COL houdt spoedbijeenkomst over protestmanifestatie

De besturen van de lidbonden van de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL) zullen woensdag in een spoedvergadering bijeenkomen. C-47 heeft de COL maandag uitgenodigd op een bijeenkomst die met verschillende organisaties is gehouden, over het terugdraaien van de verhoogde stroomtarieven. Hugo Blanker, voorzitter van de COL, zegt dat  de besturen van de lidbonden worden geraadpleegd, voordat er een besluit wordt genomen.

Het hoofdbestuur van de COL heeft besloten in te gaan op de uitnodiging.  Adviseur Romeo Chin A Loi is naar de vergadering afgevaardigd om zich te oriënteren. Het hoofdbestuur van de COL is intussen uitgebreid geïnformeerd over de bijeenkomst. Het gaat om deelname aan de protestmanifestatie over de verhoging van de energietarieven.

Blanker deelt mee dat het hoofdbestuur besloten heeft om de besturen van de lidbonden te consulteren, voordat een besluit wordt genomen over deelname van de COL aan de manifestatie van vrijdag. Wij hebben onze structuren, en verkiezen eerst de leden te consulteren,” stelt Blanker.  Intussen is het duidelijk dat de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) en De Moederbond, niet meedoen aan de manifestatie. Zij zullen hun leden ook niet oproepen om deel te nemen aan de protestmanifestatie. De Bond van Leraren heeft zijn leden wel opgeroepen om de scholen om 10.00 uur te verlaten. Het gaat om leraren van de middelbare scholen.

Comments are closed.