Codex Procedure Manual en Strategisch Plan voor garantie veilig voedsel

2e Chinese filmfestival met gratis entree in TBL
november 9, 2017
Datum Nationale Conferentie en Verzoening verschoven
november 9, 2017
Show all

Codex Procedure Manual en Strategisch Plan voor garantie veilig voedsel

In het kader van voedselveiligheid heeft op 6 november de ondertekening plaatsgehad  van het  project “Strenghtening the functioning of the national Codex structure in Jamaica, Guyana, Trinidad & Tabago, Saint Lucia en Suriname”.

De overeenkomst is getekend in het Courtyard Marriott Paramaribo door minister Soeresh Algoe van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Curt Delice van Inter-American Institute for Cooperation on Agriculture (IICA) en de Chileense Ambassadeur, Fernando Schmidt.

Het project vloeit voort uit het technische project “Coordination of the Codex Committee for Latin-America and the Caribbean”, waarbij Chili de voorzitter is van Codex Committee voor Latijns Amerikaanse en Caraibische landen (CCLAC). De Codex Alimentarius Commision (Codex) is een internationaal forum dat internationale normen voor voedselproducten ontwikkelt met als doel de internationale volksgezondheid te beschermen en eerlijk de handel in voedselproducten te bevorderen. Met het oog op het streven dat Suriname voedselproducent wordt voor de CARICOM-landen is het van belang dat ons land aan diverse internationale voedselveiligheidstandaarden voldoet.

Comments are closed.