CLO WIL KOOPKRACHT VAN 2012 TERUG

Leger Ethiopië weet waar ontvoerde kinderen zitten
april 22, 2016
Dodental explosie olieraffinaderij Mexico loopt op
april 22, 2016
Show all

CLO WIL KOOPKRACHT VAN 2012 TERUG

De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) wil dat het salaris van ambtenaren zodanig gecorrigeerd wordt, dat de koopkracht gelijkgesteld wordt aan die van 2012. Dit zei voorzitter Ronald Hooghart donderdag tijdens de feestvergadering van de ambtenarenvakbond in verband met het 45-jarig bestaan.

Er is voor 2012 als uitgangspunt gekozen, omdat de landsdienaren toen hun laatste loonsverhoging kregen. CLO heeft donderdag een lijvig wensenpakket aan de regering aangeboden, waarin deze eis wordt gesteld. Het wensenpakket is tijdens de vergadering door bestuurslid Michael Miskin gepresenteerd. Om de koopkracht te herstellen, stelt CLO voor om het huidige netto loon te delen door de toenmalige US dollarkoers van SRD 3.35. Vervolgens moet de uitkomst van deze deling worden vermenigvuldigd met de huidige dollarkoers.

Het nieuwe netto loon van de ambtenaren hoort gelijk te zijn aan de uitkomst van deze vermenigvuldiging. Volgens de berekening moet een netto loon van SRD 1005 opgetrokken worden naar ongeveer SRD 1500. Wanneer deze berekeningen zijn gemaakt, verwacht de CLO  met de regering aan tafel te zitten over het tijdspad dat gekoppeld zal worden aan het herstel. Deze berekeningen compenseren slechts de koersverliezen. “Het verlies van andere verhogingen, zoals die van stroom en water, horen apart gecompenseerd te worden”, onderstreepte Michael Miskin secretaris van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). DWTonline

Comments are closed.