CLO wil belangen gepensioneerden veilig stellen

PLO mag van rechter bestuursverkiezing houden
juni 16, 2016
WINKELIERS ‘VERHIT’ OVER ADHOC CONTROLE
juni 16, 2016
Show all

CLO wil belangen gepensioneerden veilig stellen

De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) wil een centrum voor gepensioneerden opzetten. Dit centrum zal op een lap grond van 5 hectare binnen het CLO-project te Rijsdijk ingericht worden. Er zal daar verder 5 ha ter beschikking worden gesteld voor het verpleeghuis, een zorgcentrum en een centrum voor dementerenden. Van het Staatsziekenfonds (SZF) en Surinamers ter plaatse en in Nederland wordt een bijdrage verwacht om de plannen uit te voeren.

De CLO heeft verschillende plannen uitgezet om de toekomst van gepensioneerden veilig te stellen, zegt voorzitter Ronald Hooghart. In de plannen is er aandacht voor huizenbouw en medische zorg als onderdeel van de oudedagsvoorziening. Om de plannen uit te voeren zal er aan fondsvorming worden gedaan. Onder meer landsdienaren en Surinamers in Nederland die na hun pensionering in Suriname willen komen wonen, zouden kunnen bijdragen, zegt Hooghart.

De CLO-voorzitter meldt dat Huize Ashiana en andere bejaardentehuizen verouderd zijn en te vol, waardoor de zorg en opvang de wenselijkheid van de tijd niet aan kan. Met het SZF wordt al jaren gesproken over een verpleeghuis dat moet voldoen aan tenminste de minimale standaarden van deze tijd. Starnws

Comments are closed.