CLO kondigt protestacties aan op Arbeidersdag

Sportverslagen 21 april 2021
april 21, 2021
Sportverslagen – 22 april 2021
april 22, 2021
Show all

CLO kondigt protestacties aan op Arbeidersdag

Vakcentrale herdenkt vijftigjarig bestaan

De Centrale Landsdienaren Organisaties (CLO) houdt op Arbeidersdag, een protestactie. Die aankondiging deed voorzitter Ronald Hooghart woensdag tijdens een Assemblee van de Ledenraad, in verband met het 50-jarig bestaan van de vakcentrale. Op 1 mei Op 1 mei zal er worden geprotesteerd tegen de houding van de Staat tegen de arbeidersklasse, zei Hooghart. De CLO-voorman zei echter niet hoe het protest eruit zal zien.

De recente breuk binnen het CLO-bestuur, noemt Hooghart het dieptepunt van zijn periode als voorzitter. Als positieve ontwikkeling noemt de vakbondsleider de bewustwording van de werkende klasse.

Bij de viering van vijftig jaar CLO waren vertegenwoordigers van de lidbonden aanwezig, evenals minister Reshma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken. In haar felicitatieboodschap herinnerde zij de aanwezigen eraan de financiële situatie waarin het land verkeert, allesbehalve rooskleuring is.

Reshma Kuldipsingh, minister van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken tijdens de viering van 50 Jaar CLO woensdag. Hooghart leidt de vakcentrale vanaf het heengaan van oud-voorzitter Hendrik Sylvester in 1999.

Comments are closed.