Clarence Breeveld overleden

Vader en zoon komen om in brandend pand te Santi Kondre
april 7, 2017
 ‘Kabinet gaat Sint Maarten dwingen tot instellen integriteitskamer’ 
april 7, 2017
Show all

Clarence Breeveld overleden

Clarence Breeveld is gisteren, donderdag 06 april overleden in Nederland. Van zijn broer Borger Breeveld verneemt Radio 10 dat al vanaf afgelopen zondag Clarence aan het slapen was en nog nauwelijks aanspreekbaar was.

Op 12 februari kwamen gerenommeerde personen uit de muziekwereld bij elkaar om middels een concert een ode te brengen aan Clarence die 55 jaar in de muziek wereld heeft gezeten. Aan het eind van dat concert, nam hij nogmaals zijn gitaar in handen. Het werd het laatste openbare optreden van Clarence, die al vanaf zijn 13e de gitaar bespeeld en daarmee aan een scala van muziekformaties en koren steeds op unieke wijze een breed repertoire ten gehore wist te brengen. Dat repertoire varieerde van Gospel, Bluegrass en Country tot Kaseko en Nederlandstalige nummers. Clarence was te zien op grote Gospel festivals, maar ook op feesten en begrafenissen, steeds met zijn geliefde gitaar.

Midden jaren ‘60 won hij als tiener het Surinam Songfestival met zijn toenmalige band ‘The Little Stars’ en besloot zijn muzikale carrière naar een hoger niveau te tillen. In samenwerking met o.a. Ronald Snijders en later als duo met Hannah Belliot bracht hij de eerste albums uit. Na deze periode ging hij verder als solist en bracht diverse soloalbums uit zoals ‘Clarence Breeveld Sings and Plays‘, ‘Pikin Misi Kon Dansi’, ‘One Day At A Time’, en ‘Freedom’, samen met 1500 kinderen van de Ridderkerkse Kinderkoren. Met dit koor ging hij ook op tournee. Zijn laatste CD heet ‘Clarence Breeveld introduces Yvonne van der Wal’. In het TV programma ‘Raymann Is Laat’ was zijn interpretatie van ‘Ala Presi’ jarenlang wekelijks te horen.

Tijdens het concert op 12 februari in Houten, Nederland werd Clarence gedecoreerd tot Commandeur in de Ere-Orde van de Gele Ster. De toenmalige directeur van het Kabinet van de President Eugene van der San deed dat met de woorden “Hij heeft Suriname op waardige wijze in het buitenland, in het bijzonder Nederland, uitgedragen, vandaar deze decoratie”.

Enige poos terug werd bekend dat Clarence ongeneeslijk ziek was. Clarence Breeveld overleed in aanwezigheid van zijn vrouw, zoon, zus en broer. Hij werd 68 jaar.

Comments are closed.