Vakbondsman Sallons aangevallen op OW-terrein Nickerie
april 8, 2021
10 Mobiel – Marvin Bourne – 8 april 2021
april 8, 2021
Show all

Clad-onderzoek bij NJP nog gaande

Er is nog steeds een Clad-onderzoek gaande bij het Nationaal Jeugd Parlement (NJP). Dit onderzoek startte na het aantreden van de nieuwe minister voor Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, waaronder het jeugdinstituut valt. Het is onderdeel van een ‘screening’ vanuit het ministerie als het gaat om het reilen en zeilen binnen het instituut, in het bijzonder het NJP, zegt de voorzitter Kelvin Koniki die er nog steeds leiding aan geeft, aan Radio 10.  

Minister Rishma Kuldipsingh zei vorig jaar dat het Jeugdparlement een zelfstandig orgaan is. Het is echter opmerkelijk dat er vervolgens geen jaarverslag noch andere financiële verslagen worden getoond waarin staat wat er met gelden is gedaan. Koniki geeft aan dat het huidig bestuur in 2020 had moeten aftreden. Door omstandigheden is dat nog steeds niet gebeurt.

NJP-voorzitter Kelvin Koniki. Eerder liet minister Kuldipsingh weten dat het Nationaal Jeugdparlement al 16 jaar bestaat, echter zonder noemenswaardige resultaten. Tijd dus voor een evaluatie. Daarbij zullen zowel jongerenorganisaties als jeugdparlementariërs zelf betrokken moeten worden.

Comments are closed.