Circa dertig Haïtianen dood na kapseizen boot

Ingekort jachtgeweer aangetroffen bij inval
november 27, 2013
‘Plan vervoer chemische wapens Syrië rond’
november 27, 2013
Show all

Circa dertig Haïtianen dood na kapseizen boot

Circa 30 Haïtianen zijn omgekomen, nadat hun boot maandag bij de Bahama’s was gekapseisd. Dat hebben medewerkers van de Amerikaanse kustwacht laten weten.

Dat meldt de krant Miami Herald dinsdag. Reddingwerkers hebben ongeveer 110 overlevenden uit het water gehaald. Het overvolle schip met Haïtiaanse vluchtelingen aan boord liep vast bij het eiland Staniel Cay en sloeg daarna om. Staniel Cay ligt op de route die veel Haïtianen nemen om van hun land naar Florida te vluchten. De Amerikaanse kustwacht heeft 13 overlevenden voor medische zorg naar Staniel Cay overgebracht, omdat ze uitgedroogd waren.

De reddingswerkers zoeken nog naar mogelijke andere overlevenden. De reden voor het omslaan van de boot is niet bekend. Migranten van Cuba, Haïti en andere landen in het Caribisch gebied proberen vaak in overvolle bootjes via de Bahama´s naar de Verenigde Staten te varen. Miami ligt op bijna 1000 kilometer afstand van de noordkust van Haïti. De Amerikaanse kustwacht liet weten dat ze alleen al in de afgelopen twee maanden 364 migranten uit Haïti op zee heeft onderschept.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.