Christelijke gemeentes dienen petitie in tegen aangescherpte COVID-19 regels

Journalistenvereniging bezorgd over beknotting media
december 17, 2020
Drieling geboren in Diakonessenhuis
december 18, 2020
Show all

Christelijke gemeentes dienen petitie in tegen aangescherpte COVID-19 regels

Vertegenwoordigers van enkele christelijke gemeentes in Suriname hebben donderdag een petitie ingediend bij De Nationale Assemblee (DNA). Hiermee geven de kerkelijke organisaties uiting aan hun misnoegen over de aangescherpte COVID-19 maatregelen. Er zijn reeds voorbereidingen getroffen voor de kerstviering, stelt apostel Frank Nahar, maar de regels die de overheid nu heeft ingesteld zullen enigszins afbreuk doen aan de Kerstviering; als een van de belangrijkste periodes in een jaar voor christenen.

Apostel Frank Nahar.

Parlementsvoorzitter Marinus Bee nam de petitie in ontvangst. Hij gaf aan dat er al een oplossing in zicht is voor wat de samenscholingsmaatregel voor religieuze bijeenkomsten betreft.

DNA-voorzitter, Marinus Bee, donderdag bij het in ontvangst nemen van een petitie, ingediend door enkele vertegenwoordigers van diverse Surinaamse christelijke gemeentes. Volgens hen wordt er met de aangescherpte COVID-19 maatregelen inbreuk gepleegd op de wijze waarop Kerst wordt gevierde en de beleving ervan.

Comments are closed.