Chotkan weet niks van bouw brug over Corantijnrivier

Dagbladen overzicht – 15 augustus 2019
augustus 15, 2019
Verkeersbarometer naar 45
augustus 15, 2019
Show all

Chotkan weet niks van bouw brug over Corantijnrivier

Minister verbaasd over uitspraken Guyanese ambtsgenoot

Vijay Chotkan, minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (O.W.T & C) weet niks van de plannen voor een brug over de Corantijnrivier. Hij is daarom verbaasd over de uitspraken van zijn Guyanese ambtgenoot. David Patterson, minister van Publieke Infrastructuur in Guyana, zei ruim drie weken geleden dat de twee landen dichtbij een akkoord zijn. Chotkan zegt dat dergelijke besluiten op het allerhoogste niveau worden genomen. Tot op heden is van Guyanese zijde formeel niks hierover bekend, zegt de bewindsman.

Van Surinaamse zijde is een aantal keer getracht om een ontmoeting met Patterson te arrangeren met betrekking tot de Canawaima-veerverbinding, waarbij ook zou worden gesproken over de brug. Echter, de pogingen zijn tot nog toe vruchteloos gebleven.

Chotkan verklaart evenwel dat beide landen wel hun intenties voor de bouw van een brug hebben uitgesproken. Een daadwerkelijk besluit is echter nooit genomen. Volgens Chotkan heeft Guyana het laten afweten om spijkers met koppen te slaan.

Vijay Chotkan, minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie.  Tegenover de Guyanese krant Kaieteur News stelde minister Patterson dat de gesprekken over de bouw van de brug reeds vergevorderd zijn. Er zou zelfs een getekende intentieverklaring zijn.

Comments are closed.