Chinyere Pigot en Renzo Tjon-A-Joe Sporters van het jaar

Brahim: AZP ondersteunt nieuwe spoedeisende hulp SVZ
december 27, 2013
Korps Politie Suriname
december 27, 2013
Show all

Chinyere Pigot en Renzo Tjon-A-Joe Sporters van het jaar

Chinyère Pigot en Renzo Tjon-A-Joe, beiden zwemmers, zijn donderdagavond uitgeroepen tot respectievelijk sportvrouw en sportman van het jaar 2013. Chinyere, zus van de laatst in opspraak geraakte broer Diguan, is voor de vijfde keer uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar.

Bij de vrouwen werd het een nek-aan-nek race tussen Pigot, volleybalster Sandrina Hunsel, badmintonner Crystal Leefmans en atlete Deborah Gallong. Chinyere’s prestaties op de wereldkampioenschappen zwemmen brachten echter de doorslag. Ze werd onder meer 28ste op de 50 meter vrije slag. Pigot, die in de VS studeert en zwemt, was afwezig en nam bestuurslid Glenn Vreeswijk van de Surinaamse Zwembond de award in ontvangst.

Tjon-A-Joe werd overtuigend uitgeroepen tot Sportman van het jaar. Hij werd dit jaar achtste in de finale van de 50 meter vrije slag op de junioren wereldkampioenschappen zwemmen. Tjon-A-Joe noemde dit moment “het grootste voor dit jaar”. Hij won ook tijdens de Consanat en Carifta spelen eremetaal op zowel de 50 als 100 meter vrije slag.

Fidella Boorie uit Marowijne en de twaalfjarige Yaël Touw Ngie Tjouw werden tijdens de Sportgala ook uitgeroepen tot de meest belovende sporters van jet jaar. Atlete Boorie, die de technische nummers verspringen en hinkstapsprong beoefent, kreeg geduchte tegenstand van tennisster Anouk Ma-Ajong, zwemster Chantell Peiter en badmintonster Santusha Ramzan. Terwijl Touw Ngie Tjouw het ook zwaar het tegen onder anderen atleet Dave Pika, badmintonner Mitch Nai Chung Tong en schaker Calvin Tjong Tjin Joe.

Furgill Ong-A-Fat is Teamsporter van het jaar. De multi-sporter(volleybal, voetbal, zaalvoetbal), had geen concurrentie, aangezien de Surinaamse Basketbalassociatie en de Surinaamse Voetbalbond, het lieten afweten bij het voordragen van kandidaten voor de titel.

Renate Doest en Kevin Simons zijn uitgeroepen tot de Sportvrouw en Sportman met een beperking. Beide Special Olympians zijn atleten, en zijn ze beiden op zowel de 100 meter, als verspringen sterk. Bron: DWT-ONLINE

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.