Voetbalcoach Stan Duyzer overleden
februari 20, 2015
Nikos/Apintie peiling Commewijne: 43% kiezers zou nu NDP stemmen
februari 20, 2015
Show all

Chinees Nieuwjaar uitbundig gevierd

Het Chinees Nieuwjaar is dit jaar uitbundiger gevierd dan ooit tevoren. De traditionele Nieuwjaarsviering kende een historisch samengaan van alle veertien Chinese Verenigingen, in de KKF Beurshal. Deze eenmalige gezamenlijke Nieuwjaarsviering, heeft alles te maken met het door de regering toekennen van een permanente nationale vrije dag aan de Chinese gemeenschap.

Onder de opvoering van de drakendans, die de festiviteiten inluidde, kwamen diverse regeringstoppers, waaronder President Desi Bouterse en Firstlady Ingrid Bouterse-Waaldring, vice-president Robert Ameerali en ega, Parlementsvoorzitter Jenny Geerlings-Simons en echtgenoot, toppolitici uit coalitie en oppositionele kringen en leden van het corp diplomatique, de KKF-hal binnen. Buitenlandminister Winston Lackin benadrukte de bijzondere bijdrage van de Chinese gemeenschap aan de Surinaamse economie.

 

 

Vanaf 12 uur werd uitgebreid gelunched aan een enorme rijsttafel van niet minder dan 300 man. Na de lunch werd de ‘Temple Fair’ geopend door vice-president Ameerali. In een kleine culturele optocht werd hierna gelopen op het terrein, compleet met leeuwen en draak. In de rij van verschillende podiumkunsten, stond ook de ‘Chongqing Acrobatic Arts Troupe’, speciaal overgekomen uit China met een kort optreden.

 

Het feest werd afgesloten met een vuurwerkshow. De acrobaten geven morgen en zondag nog twee extra gratis shows weg. Voor de show van zaterdag in schouwburg Thalia, zijn geen kaarten meer, terwijl er voor de opvoering van zondag in de Anthony Nesty Sporthal, nog wat gratiskaarten beschikbaar moeten zijn. Ondere andere bij Radio 10, het directoraat Cultuur en bij de Chinese verenigingen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.