China Zhong Heng Tai en dorpen slaan handen in één

Dagbladen overzicht – donderdag 5 juli 2018
juli 5, 2018
Personeel RKZ vraagt blijvende aandacht voor structurele geldproblemen in sector
juli 6, 2018
Show all

China Zhong Heng Tai en dorpen slaan handen in één

Concessiegebied Patamacca wordt gezamenlijk ontbost; Opbrengsten gedeeld

 

De weg is vrij voor het Chinees palmoliebedrijf China Zhong Heng Tai om ongestoord een aanvang te maken met het aanleggen van een gigantische plantage in het Patamacca-gebied. Er moet op termijn meer dan 53 duizend hectare grond ontbost worden. De bestemming van waardevolle houtsoorten in dit bos heeft voor een oponthoud van zeker 14 jaren gezorgd. Het Chinees Palmoliebedrijf en de lokale dorpsgemeenschappen hebben besloten om die samen te exploiteren. De mensen komen in met het grondstof en arbeiders terwijl China Zhong Heng Tai een verwerkingsfabriek zal opzetten. Nadat de palmolieplantage fabriek er staan, komen de lokale mensen ook als eerst in aanmerking voor arbeidsplaatsen.

Paul Abiteng, voorzitter van de Vereniging van Binnenlandse Houtproducenten (BHP) over de afspraken met China Zhong Heng Tai. Lui Zhang, directeur van het chinees palmoliebedrijf, hoopt dat nu alle geruchten als zou het Patamacca-gebied overspoeld raken met Chinese arbeiders de kop zijn ingedrukt. Het besluit is dat er zoveel als mogelijk Surinaamse krachten in dienst treden. De lokale dorpsgemeenschappen mogen daarbij niet worden overgeslagen.

Lui Zhang, directeur van het chinees palmoliebedrijf China Zhong Heng Tai. Het bedrijf is gisteren een samenwerking aangegaan met de Vereniging van Binnenlandse Houtproducenten om de bomen op het concessiegebied te Patamacca samen te exploiteren.

Comments are closed.