China wil ‘alle informatie en bewijzen’ over vliegtuig

In Goede tijden moeten huishoudens en overheid sparen zegt Centrale Bank Governor
maart 25, 2014
Ontspoorde metro rijdt roltrap op in Chicago
maart 25, 2014
Show all

China wil ‘alle informatie en bewijzen’ over vliegtuig

China heeft Maleisië gevraagd om alle informatie en bewijzen te leveren die tot de conclusie hebben geleid dat het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines in het zuiden van de Indische Oceaan is neergestort. Dat heeft de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse zaken in Peking gezegd. Tweederde van alle inzittenden was Chinees. De Maleisische autoriteiten hebben gisteren laten weten dat de vermiste vlucht MH370 zo goed als zeker in zee is gestort.

Een Australisch militair schip vond mogelijk brokstukken van het vermiste vliegtuig. De Maleisische overheid hield gisteren een korte persconferentie, vandaag volgt een uitgebreidere sessie. De premier van Maleisië, Najib Razak, bevestigde op basis van nieuwe berekeningen dat het vliegtuig ten westen van Perth, Australië in zee is gestort. Het vliegtuig is neergekomen op een buitengewoon afgelegen plek in de oceaan, ver verwijderd van elke landingsplaats, aldus Razak.

Hij zei dat er ‘een buitengewoon uitgebreide tijdanalyse van de vlucht’ is gemaakt. Het laatste signaal van het toestel is opgepikt boven de Indische Oceaan. De premier sprak zijn medeleven aan de nabestaanden van de passagiers uit en riep de media op, zich terughoudend op te stellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.