China steunt First Lady met schoolpakketten

BOUTERSE: OPENBAARHEID VAN BESTUUR FUNDAMENTEEL VOOR BELEID
september 21, 2016
Opnieuw gouden medaille voor onze Borgoe rum
september 22, 2016
Show all

China steunt First Lady met schoolpakketten

Ambassadeur, Zhang Jinxiong van China uitte zijn bewondering voor het werk van First Lady Ingrid Bouterse-Waldring. Jongeren zijn de hoop en de toekomst van het land, zei hij tijdens de overhandiging van 150 schoolpakketten aan de echtgenote van de president. Zij gaf deze verder aan behoeftige kinderen van Powakka. De ambassadeur benadrukte dat altijd op China gerekend kan worden als betrouwbare vriend van Suriname.

Bouterse-Waldring geeft aan dat de Chinese ambassade al een aantal jaren haar ondersteunt met sociale projecten. Ze deed een beroep op de kinderen om hun best op school te doen, omdat het ouders veel geld kost om hen naar school te sturen. “Hoe eerder je klaar bent met school, hoe eerder je je ouders kunt helpen en natuurlijk jezelf, maar ook het land Suriname,” hield ze hen voor.

“We zijn heel blij om bij u op bezoek te zijn First Lady. Dank u wel voor deze dag.” De kinderen hebben gedichten voorgedragen en liedjes gezongen voor de gastvrouw, de ambassadeur en zijn echtgenote. Op Gran Kreek zullen de volgende week ook schoolpakketten worden verstrekt. De First Lady merkt op dat er veel verzoeken binnen komen van hulpbehoeftige personen. Er kan niet op alles worden ingespeeld maar naar prioriteit wordt er hulp aangeboden. Starnws

Comments are closed.