China blijft bijdrage leveren ontwikkeling Suriname

Zanger Prince overleden op 57-jarige leeftijd
april 22, 2016
NH: NOG GEEN NIEUWE STROOMTARIEVEN VASTGESTELD
april 22, 2016
Show all

China blijft bijdrage leveren ontwikkeling Suriname

China zal zich blijven inzetten om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Suriname. De vertrekkende Chinese ambassadeur Yang Zhigang  gaf woensdagmiddag, bij de oplevering van het woningbouwproject Oldenburg aan, dat Beijing niet alleen op het gebied van huizenbouw en infrastructuur een bijdrage wil leveren, maar ook om de bilaterale samenwerking te diversifiëren en uit breiden naar andere economische sectoren zoals de landbouwsector.

Project Oldenburg aan de Ringweg is, volgens ambassadeur Zhigang, net als Richelieu, waar 500 huizen zijn gebouwd, het zoveelste symbool van de hechte vriendschap tussen Suriname en China. Te Oldenburg zijn 127 woningen  door de Chinese firma Dalian International uit de grond gestamd en ook Surinaamse aannemingsbedrijven hebben daaraan meegewerkt.

De vertrekkende Chinese ambassadeur zei ook dat China als een waarachtige vriend, schouder aan schouder staat met Suriname”.  Ook deed hij melding van de schenking van een bedrag van 1 miljoen US dollar aan Suriname om de dengue muskiet te bestrijden die de ziekte Zika veroorzaakt.  Hij gaf ook aan dat China er zal zijn voor Suriname in goede en in slechte tijden om altijd een ondersteunende rol te vervullen en proberen een bijdrage te leveren aan de sociaal economische ontwikkeling van Suriname.

Er zijn, volgens de ambassadeur, verschillende mogelijkheden voor samenwerking waaronder public-private-partnerships tussen de overheden en het bedrijfsleven van beide landen. De ambassadeur  keert terug naar China na ruim drie jaar in Suriname te hebben gediend.

Comments are closed.