Chandrikapersad Santokhi president van Suriname

Wegomlegging in verband met Inauguratie
juli 15, 2020
10 Mobiel – Stephen Vrede – 16 juli 2020
juli 16, 2020
Show all

Chandrikapersad Santokhi president van Suriname

Ronnie Brunswijk vicepresident

Chandrikapersad Santokhi is donderdagmorgen geïnaugureerd als president van Suriname. Hij kreeg de presidentiële sjerp omhangen door zijn voorganger Desi Bouterse, die hem ook als eerste feliciteerde.

President Santokhi begon zijn toespraak met het bedanken van zijn voorganger en diens regering.

Daarvoor werd Ronnie Brunswijk geïnstalleerd als vicepresident van Suriname, nadat Ashwin Adhin het protocol van overdracht had getekend. President Santokhi benadrukte in zijn ‘maidenspeech’ dat het land voor enorme uitdagingen staat. Er zijn diverse crises zei het staatshoofd.

Vicepresident Ronnie Brunswijk deed de toezegging dat de nieuwe regering er is voor alle Surinamers. Voor corruptie is er de komende vijf jaren geen plaats.

President Santokhi zei evenals vicepresident Brunswijk dat de regering er is voor alle Surinamers. Hij memoreerde de verschillende bevolkingsgroepen en noemde enkele leiders uit het verleden, als toonbeeld voor de veerkracht van de Surinamer.

DNA-voorzitter Marinus Bee zei in zijn felicitatietoespraak dat de president en vicepresident met de regering de taak hebben de kloof tussen arm en rijk te dichten. Met de verkiezing van Brunswijk en Santokhi, is volgens Bee het bewijs geleverd dat de verbroedering in Suriname is geslaagd.

DNA-voorzitter Marinus Bee. Inmiddels zijn ook de ministers van de regering Santokhi-Brunswijk beëdigd. President Santokhi gaf de bewindslieden als belangrijkste opdracht mee: te werken voor het volk.

President Chandrikapersad Santokhi.

Comments are closed.