CENTRALE MARKT STUNT MET PRIJZEN LANDBOUWPRODUCTEN

ZWARE CARIFTA-MISSIE MIGUEL VAN ASSEN
maart 17, 2016
Een Prado bouwjaar 2016 voor minister JusPol
maart 17, 2016
Show all

CENTRALE MARKT STUNT MET PRIJZEN LANDBOUWPRODUCTEN

In verband met de sterk gedaalde koopkracht is de Belangen Organisatie Centrale Markt Paramaribo (BOCMP) sinds kort gestart met ‘stuntprijzen’ voor landbouwproducten. Om toch kopers te trekken is de landbouwgroothandel erin geslaagd om uniforme tarieven aan te bieden, vermeldt de ware tijd online.

De voorzitter van BOCMP, Charlton Lieuw Choy, bevestigt de daling van de koopkracht als gevolg van verminderde marktbezoek. De belangenorganisatie wil kopers bewuster maken en produceert zoveel mogelijk een prijslijst op haar Facebook-pagina.

Volgens Lieuw Choy zijn kopers niet op de hoogte van de verlaagde marktprijzen vandaar dat zij via Facebook worden geïnformeerd. “Als je groenten kan kopen voor SRD 1 kan een gezin met heel weinig geld eten.” De voorzitter is enthousiast over de wijze waarop bezoekers op Facebook hebben gereageerd op de prijzen. De prijslijsten zijn al bekeken door achtduizend personen.

Coördinator van de markt, Dennis Moor, zegt dat de tarieven door de groothandelaren bepaald worden. De marktcoördinatie heeft geen bemoeienis met de samenstelling. Waarop de leiding wel toeziet is dat de standhouders de huur betalen en dat de vergunningen in orde zijn. Het ligt in de bedoeling ook voor andere branches op de markt uniforme tarieven in te voeren.

Comments are closed.