Centrale Bank gastheer van regionale bankenconferentie

Dagbladen overzicht 28 mei
mei 28, 2015
Manorath niet gekozen, maar maakt nog theoretische kans op tweede termijn in DNA
mei 28, 2015
Show all

Centrale Bank gastheer van regionale bankenconferentie

De Centrale Bank van Suriname is van 28 tot en 30 mei 2015 de gastheer van de 33ste conferentie van de Caribbean Group of Banking Supervisors (CGBS).

Deze conferentie heeft als thema Nieuwe Mandaten in Toezichthouden: De balans vinden

in  een totaal veranderde wereld. Tijdens de conferentie zullen lokale, regionale en internationale sprekers de nieuwste ontwikkelingen en uitdagingen op het gebied van toezicht op banken belichten.

 

De aandacht voor het bank toezicht is in de nasleep van de financiële crisis die begon in 2008, wereldwijd toegenomen. In antwoord op de vraag hoe de crisis heeft kunnen ontstaan, zijn nieuwe aandachtsgebieden voor het toezicht geïdentificeerd, zoals de relatie tussen banken en andere financiële instellingen waaronder verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen.

Ook de toepassing van internationaal geaccepteerde standaarden die niet zonder meer kunnen worden overgenomen in de regio, zullen onderwerp zijn van discussie.

 

De CGBS is een van de oudste regionale organisaties van toezichthouders. Zij is opgericht in 1983 onder auspiciën van de CARICOM Centrale Bank Presidenten, met het specifiek mandaat om het toezicht op banken te verbeteren en de toezichtpraktijk in de regio te harmoniseren met de internationale standaarden. Later zijn ook niet-CARICOM landen uit de regio als lid toegelaten.

Comments are closed.