Centrale Bank garandeert veiligstelling bankrekeningen

Top trompettist KPS, Raymond Lockin, heengegaan
augustus 29, 2016
Dijken Commewijne en Coronie worden afgebouwd
augustus 29, 2016
Show all

Centrale Bank garandeert veiligstelling bankrekeningen

 

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) beklemtoont dat informatie van rekeninghouders bij banken onder strikt bankgeheim valt en niet met de Belastingdienst noch met andere onderdelen van de Staat gedeeld wordt.

Deze garantstelling komt op de hielen van geluiden binnen de gemeenschap alsof informatie over bankrekeningen van rekeninghouders bij de Surinaamse bankinstellingen binnenkort met de Belastingdienst gedeeld zal worden.

De Governor van de Centrale Bank, Glenn Gersie, benadrukt eveneens dat het Ministerie van Financiën zich niet bemoeit met de tegoeden van het publiek bij het bankwezen; niet met haar tegoeden in onze eigen munt en ook niet met haar tegoeden in vreemde munt. Met deze woorden schaart Gersie zich achter minister Gillmore Hoefdraad van Financiën die al uitspraken deed op dit stuk.

De Moederbank van Suriname doet een beroep op de samenleving in het algemeen om haar tegoeden veilig te houden bij de banken en geen handelingen te ondernemen die een gevaar vormen voor de economie van het land en de eigen persoon. (persbericht)

Comments are closed.