Centrale Bank en CLO bespreken mogelijkheden huizenbouwlening voor laagste inkomens

Dagbladen Overzicht 29 Maart
maart 29, 2014
Parlementariër Breeveld eist transparantie in kwestie verduistering ATV
maart 29, 2014
Show all

Centrale Bank en CLO bespreken mogelijkheden huizenbouwlening voor laagste inkomens

Hoefdraad heeft open oor voor argumenten CLO

Het onderhoud tussen de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) en de Centrale Bank Suriname, over het huizenbouw leningenprogramma van de staat, is goed verlopen en heeft ertoe geleid dat er voor volgende week een vervolggesprek is gepland. Het gesprek van donderdag, concentreerde zich op het creëren van mogelijkheden voor de laagste inkomensgroepen, om in aanmerking te komen voor een huizenbouw-financiering van staat, de zogenaamde 7-procent-lening.

CLO-voorzitter Ronald Hooghart is de mening toegedaan dat nog teveel mensen geen eigen huis kunnen bouwen omdat zij, door de hoogte van hun inkomen, niet voldoen aan criteria om in aanmerking te komen voor een lening.

Volgens Hooghart heeft Centrale Bank-governor Gilmore Hoefdraad, een open oor getoond voor de argumenten van de CLO, die al enige tijd pleit voor de loontrekkers met de laagste inkomens.

De vakbondsleider geeft aan dat de CLO ook helpt bij het aanpakken van de woningbouwproblematiek en waar mogelijk helpt zij woningen opzetten, ondanks de organisatie gebrek heeft aan financieën. De vakorganisatie heeft hiervoor enkele jaren geleden plannen ontworpen, die nu weer nader worden bekeken.

De voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), Ronald Hooghart. Zijn vakorganisatie voert gesprekken met de Centrale Bank om een mogelijke aanpassing van de criteria voor van de 5-en 7% bouwlening van de staat te bewerkstelligen. Zo een aanpassing kan helpen de woningbouwproblematiek in Suriname te verkleinen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.