CCS maakt comeback als groeivijver voor ‘nieuw’ talent

Vrouwelijke collega bekent moord op Marjorie Willem
juli 11, 2017
SWM past principe van ‘no work no pay’ toe
juli 11, 2017
Show all

CCS maakt comeback als groeivijver voor ‘nieuw’ talent

Met een enthousiast publiek, sprekend decor en swingende kasekomuziek kon de avond niet meer stuk. Dat was het gevoel in het Cultureel Centrum Suriname (CCS) zaterdagavond bij de kick-off van de CCS Nights. Het was een avond met kunstenaars uit diverse disciplines zoals storytelling, poëzie, zang, dans en rap. Dit evenement is een voortvloeisel van de samenwerking tussen de National Storytelling Academy onder leiding van Paul Middellijn en het CCS met Nadia Becker als directeur. Al bijna zeventig jaar is het cultureel centrum bezig de basis te geven aan iedereen”, vertelt Elviera Sandie, ondervoorzitter van het bestuur van CCS.

Samen met de National Storytelling Academy willen zij de draad weer oppakken om kwalitatieve producties neer te zetten. Sandie zal in de toekomst slechts op de achtergrond actief zijn want zij wordt aanstaande donderdag als directeur van het Directoraat Cultuur geïnstalleerd.

De eerste editie van CCS Nights is in de smaak gevallen. Jammer dat de zaal niet vol was. “Eigen productie kost veel geld en dat kan alleen terug verdiend worden met meer bezoekers. Gelukkig is de Nederlandse Ambassade een trouwe partner van de National Storytelling Academy.” Met de swingende kasekomuziek van Astra Slooten en haar band worden gasten aangenaam verwelkomd.

Comments are closed.