Carolinabrug over een jaar opgeleverd

Behandeling begroting 2014 in januari
december 16, 2013
Diguan Pigot op borgtocht vrij
december 16, 2013
Show all

Carolinabrug over een jaar opgeleverd

De nieuwe Carolinabrug over de Surinamerivier zal over een jaar opgeleverd worden. Dit zei minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) bij de ondertekening van het bouwcontract zondag. “Op 25 november 2014 willen we niet alleen de technische oplevering hebben, maar ook de officiële ingebruikname”, maakte Parmessar bekend. De ondertekening gebeurde in het Inheemse dorp Redi Doti in Para en was ook het officiële starsein voor de bouw.

Het contract is gesloten tussen de overheid en Ballast Nedam. Met de directievoering is belast een consortium van ingenieurs- en bouwbedrijven: Prosur, Rustwijk en Rustwijk, Firm Engineering en Sunecon.  De bewoners zijn blij dat de vaste oeververbinding eindelijk gestalte krijgt. “Het is niet te doen met die veerboot. De ruimte is beperkt en de boot vaart alleen overdag. Vooral bij spoedgevallen blijkt de noodzaak van een goede brugverbinding. We wachten al sinds 2005 op de brug”, leggen de bewoners uit.

De nieuwe brug komt vijf kilometer verder te staan van de huidige locatie en zal meer dan 300 meter korter zijn. De brug wordt in staal opgetrokken en wordt 205 meter lang en 12 meter breed en zal slechts op een enkele pijler staan. De pijler wordt extra verstevigd en zal bestand zijn tegen aanvaringen tot 4000 metrieke ton. Aan beiden zijden van de brug wordt ook ruim tien km weg aangelegd.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.