CARICOM-waarnemersmissie: ‘Verkiezingen transparant verlopen’

Dagbladen overzicht – 27 mei 2020
mei 27, 2020
Biza-minister Noersalim: ‘Geen sprake van chaos of nalatigheid ministerie’
mei 27, 2020
Show all

CARICOM-waarnemersmissie: ‘Verkiezingen transparant verlopen’

De verkiezingen zijn volgens de CARICOM-waarnemersmissie transparant verlopen.

De waarnemers complimenteren de overheid ook met de aanpak van de verkiezingen. Deze missie concludeert dat kiezers in de gelegenheid zijn gesteld in alle vrijheid en transparantie hun stem uit te brengen, waarbij ook voldoende preventiemaatregelen zijn getroffen in verband met de coronapandemie. Er kan zelfs gesproken worden over extreem transparante verkiezingen met heel wat veiligheidskleppen, zegt David Comissiong, de ambassadeur van Barbados bij CARICOM.

Comissiong maakt deel uit van de delegatie die staat onder leiding van Dora James. Zij zegt ook dat de missie heeft geprobeerd een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het verkiezingsproces door gesprekken te voeren met de autoriteiten, politieke partijen, het Anti Fraude Platform(AFP), het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) en andere actoren in het proces.

Dat waren hoofd van de CARICOM-waarnemersmissie Dora James en David Comissiong, ambassadeur van Barbados bij de CARICOM. De missie heeft 120 stembureau ’s bezocht in 4 districten. Volgens James moet er onderscheid gemaakt worden tussen menselijke fouten en fraude. Dat zich hier en daar wat onregelmatigheden voordeden wordt niet ontkent. Benadrukt wordt evenwel dat waarnemers slechts observeren en geen beslissingen mogen nemen.

Comments are closed.