Caribische landen bediscussiëren de economische ontwikkelingen in relatie tot ACP en EU

Real Estate Seminar informeert over vastgoedproces
mei 29, 2019
Werkzaamheden Zwartenhovenbrugstraat binnenkort afgerond
mei 29, 2019
Show all

Caribische landen bediscussiëren de economische ontwikkelingen in relatie tot ACP en EU

In Paramaribo is dinsdag de vergadering van ACP National & Regional Authorising Officers van de Caribische Regio begonnen. Het gaat om een technische tweedaagse bijeenkomst van Caribische landen waarbij verschillende uitdagingen voor economische ontwikkeling besproken worden. Deze landen zullen gemeenschappelijke vraagstukken overeenkomen die voorgelegd worden aan de Afrikaanse en Pacifische landen. Het uiteindelijk doel is om de Caribische vraagstukken op wereldpodia een forum te geven in de onderhandelingen met de Europese Unie als handelspartner. Voor Suriname is volgens minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, in dit kader, de export van bananen een heet hangijzer. De Caribische landen ondervinden zware concurrentie van grote Latijns-Amerikaanse landen na het wegvallen van preferentieregelingen met de EU.

Ook de gevolgen van klimaatveranderingen zijn een gevaar voor de economische ontwikkeling. Dit treft niet alleen Suriname, maar ook de rest van de Caribische regio.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën die als gastheer optreedt tijdens de vergadering van ACP National & Regional Authorising Officers die in Paramaribo plaatsvindt. Het doel van de vergadering is dat de Caribische landen gezamenlijk discussiëren over de uitdagingen voor economische ontwikkelingen in relatie tot de samenwerking met andere handelsblokken zoals de Europese Unie en de ACP.

Comments are closed.