Caribische jongeren voor aanpassing onderwijssysteem

Nog geen voordracht voor president Hof van Justitie
maart 3, 2016
Pomphouders en winkeliers Atjoni en Kwakoegron beboet voor prijsopdrijving
maart 3, 2016
Show all

Caribische jongeren voor aanpassing onderwijssysteem

Het onderwijscurriculum binnen de Caricom behoeft aanpassing. Jongeren zijn van mening dat door het huidige onderwijssysteem de doelgroep niet wordt aangeleerd om problemen op te lossen. Bovendien is het curriculum teveel gebaseerd op prestaties en minder op de ontwikkeling van competenties.

Dit is tijdens het Regional forum on youth crime and violence in Geogetown, Guyana benadrukt. Het forum is georganiseerd door het Human and Social Development directoraat van het Caricom secretariaat met ondersteuning van de Caribbean Development Bank en Spanish Aid. De bijeenkomst is bedoeld nieuwe platformen te identificeren om een transformatie teweeg te brengen binnen het geweldcircuit van jongeren.

De focus lag ook op de rol van kerken, zegt Rachel Koningsbloem-Pinas, directeur van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Voor deze bijeenkomst heeft een voorganger ontspoorde jongeren, die tot een gang behoorden, meegenomen. Deze jongeren zijn nu getransformeerd tot handelbare jeugdigen. Tijdens het forum zijn diverse presentaties gehouden vanuit verschillende platformen op het gebied van regionale jeugd, onderwijs en justitiële departementen, Caricom jeugdambassadeurs, jeugdorganisaties, onderwijsinstellingen, christelijke instituten, NGO’s, sportactoren en media. STARNWS

Comments are closed.